over houttaferelen

Dennis Mulder (Amsterdam, 1991) is de man achter Houttaferelen. Hij is perfectionistisch, soms iets té, maar dat gaat nooit ten koste van de klant. Houttaferelen staat voor kwaliteit en een strakke afwerking, altijd op tijd geleverd. Daar mag je van uit gaan.

Zijn klanten omschrijven Dennis als een meubelmaker met oog voor detail. Meedenkend en uiterst vakkundig, zonder de persoonlijke touch te verliezen. Zelf vindt hij het een genot om zijn creativiteit te kunnen gieten in het werken met hout, een ontzettend interessant materiaal. Hoe je een boom op eindeloze manieren tot een uniek meubelstuk kan vormen; daar vindt Dennis voldoening in.

Dennis heeft passie voor zijn ambacht, en zoekt altijd de uitdaging op. Zijn studie tot meubelmaker aan het Hout en Meubileringscollege heeft hij dan ook met groot succes afgerond, met deze prachtige trapkast als eindstuk. Zijn docenten waren dusdanig onder de indruk dat ze hem vroegen machinaal instructeur te worden. Twee jaar lang gaf hij met veel plezier les aan studenten van het college waar hij kort daarvoor afstudeerde. Tijdens deze periode werkte hij achter de schermen aan het opzetten van Houttaferelen.

Dankzij zijn opleiding heeft hij respect voor traditie, maar is niet bang om ervan af te stappen. Hij denkt graag verder, en heeft een eigen visie over wat een ambachtelijk meubelmaker zou moeten zijn. Het gebruik van moderne technologie, samen met de fijne kneepjes van het handwerk definiëren deze moderne meubelmaker uit Amsterdam.

Zoals een echte vakman betaamt besteedt hij veel tijd aan het onderhouden van zijn gereedschap; de beitels worden met de hand vlijmscherp gemaakt, de handzaag met de hand geslepen.